Special Olympics 2024: alle info op een rij

In het weekend van 14, 15 en 16 juni 2024 komen de Special Olympics Nationale Spelen naar Breda en Tilburg. Een aantal onderdelen is bij atletiekvereniging SPRINT. Hieronder lees je alles wat je moet weten over dit evenement.

De Special Olympics Nationale Spelen zijn het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Het evenement vindt één keer per twee jaar plaats en is dit jaar op 14, 15 en 16 juni in Breda en Tilburg.

Sporten in Breda

Er zijn verschillende sporten die onderdeel uitmaken van dit grote evenement. Atletiek is er daar één van: dit onderdeel wordt – hoe kan het ook anders – gehouden bij onze atletiekvereniging. Sporten als badminton, bocce, dansen, gymnastiek, inline skaten, judo, tennis, MATP en tafeltennis zijn ook in Breda, maar op andere locaties. Denk aan De Kragt of De Drie Linden in Prinsenbeek.

Programma bij SPRINT

Zaterdag 15 juni en zondag 16 juni

Ontvangst sportersStart wedstrijdenEindtijd
8.30 uur9.30 uur17.30 uur

Indelingen en chronoloog zondag 16 juni

Klik hier voor de divisie-indelingen van zondag 16 juni

Klik hier voor de chronoloog van zondag 16 juni

Geen training

Op 15 en 16 juni vinden er de hele dag wedstrijden plaats bij SPRINT. Dit betekent dat er dat weekend geen baantrainingen zijn en ook loopgroepen niet kunnen verzamelen of starten op het complex. Dit geeft te veel onrust tijdens de aankomst van de sporters en de start van de wedstrijden. Ook het krachthonk en de parkeerterreinen zijn door het evenement niet beschikbaar. Vraag daarom aan je trainer of de training vervalt of dat er een alternatief is.

Bereikbaarheid

Bij de ingang aan de Dr. Schaepmanlaan wordt een tijdelijke stopplaats ingericht. Tussen 8.15 en 8.45 uur arriveren hier vier bussen met deelnemers, die weer om 18.00 uur vertrekken.

Voor bezoekers is een extra parkeerplaats ingericht bij BondPark, vanuit daar loop je naar atletiekvereniging SPRINT. De route wordt met bebording aangegeven. Parkeerhulpen en verkeersregelaars begeleiden auto’s naar de juiste parkeerplekken en zorgen ervoor dat deelnemers veilig in- en uitstappen.

Kom aanmoedigen

Je bent natuurlijk wél van harte welkom om alle toppers die deelnemen aan de Special Olympics Nationale Spelen aan te moedigen. Het evenement is gratis toegankelijk. Voor alle informatie over het evenement verwijzen wij je door naar de website van SONS.